Няма достатъчно подкрепа за импийчмънт на Тръмп, призна водещ демократ

  • 06 юни 2019 06:35

  • 505
  • 0
Няма достатъчно подкрепа за импийчмънт на Тръмп, призна водещ демократ
© Getty Images/Guliver

Водещ демократ в Конгреса на САЩ призна, че няма достатъчно подкрепа за започване на процедура по импийчмънт на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. В същото време председателят на правната комисия в контролираната от демократите Камара на представителите Джеролд Надлър обеща бързи съдебни действия, за да издейства публикуването на пълната версия на доклада Мълър, предаде Ройтерс.

"Изглежда няма достатъчно подкрепа за (импийчмънт) сега" в редиците на Демократическата партия, призна Надлър пред телевизия Си Ен Ен. "Но ще видим. Може да се събере подкрепа", допълни председателят на правната комисия в долната камара на Конгреса, в чийто ресор е евентуалното започване на процедура за отстраняване на президента.

Лидерите на демократическото мнозинство в Камарата на представителите се опитват да охладят ентусиазма за импийчмънт на Тръмп, тъй като се опасяват, че едни прибързани действия може да се превърнат в политически пасив за партията в момент, когато проучванията на общественото мнение показват, че избирателите са рязко разделени по въпроса, отбелязва Ройтерс.

Надлър каза пред репортери, че възнамерява да се обърне към федерален съд да постанови да бъде изпълнено неговото искане да бъде публикувана пълната, нередактирана версия на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър за намесата на Русия в президентските избори в Съединените щати през 2016 г.

Последвайте канала на

БТА
505 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини