Ню Йорк се готви за кибератаки

  • 08 март 2012 13:03

  • 752
  • 0
Ню Йорк се готви за кибератаки
© gettyimages

Симулация на кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Ню Йорк подготвя администрацията на американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, пише Блумбърг.


Имитацията на хакерското нападение най-вероятно ще се проведе през лятото, когато Голямата ябълка изпитва затруднения заради високите температури. Представители на службите за сигурност вчера връчиха в Сената във Вашингтон проект за демонстрациите на атаки срещу сайтове на ключови обекти в Америка, чиято цел е да се подготви общественото мнение. В новия закон се предвижда и по-голяма свобода на действие на агенциите за сигурност, които се борят с хакерите. В проекта се предвижда провайдерите и компаниите да предават информация на ФБР по подозрение, че са станали обект на атаки. Според представители на бизнеса това трябва да бъде на доброволна основа.

Anonymous отговориха бързо на плановете на Белия дом. След като новината бе обявена, активисти на движението написаха в Twitter, че обмислят мощен удар срещу институциите. След скорошните нападения срещу Ватикана и няколко фирми компютърните нарушители обявиха, че никой не е видял още тяхната истинска сила. Хакерите смятат, че властите могат да им припишат имитацията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини