Ученици стреляха в училище в щата Колорадо, убиха един и раниха седем души

  • 08 май 2019 06:44

  • 1033
  • 3
© Getty (архив)

Двама ученици откриха стрелба вчера в училище в Хайландс Ранч, недалеч от Денвър, убиха един и раниха седем техни съученици, преди да бъдат арестувани, предаде Ройтерс, като се позова на полицията. Единият арестуван е непълнолетен.

Няколко от ранените са приети в критично състояние в местни болници. Шерифът на окръг Дъглас, където е Училището за наука, технологии, инженерство и математика, каза, че един от простреляните - 18 годишен, е издъхнал на място от раните си. Той не коментира какъв може да е мотивът на нападението. Шерифът каза в кратко интервю за Ройтерс, че двамата арестувани, всеки от тях въоръжен с пистолет, са открили огън в две различни класни стаи. Полицията е пристигнала две минути след като е получила съобщение за нападението и е задържала заподозрените.

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е бил информиран за нападението в училището в щата Колорадо и е изказал съболезнования, съобщи Белият дом.

В училището учат 1850 ученици на възраст от детска градина до 12 клас. След стрелбата училището бе евакуирано и децата бяха предадени на родителите им. Около училището са разположени значителни полицейски сили, а в няколко учебни заведения в района са засилени мерките за сигурност.

Снощното нападение стана малко повече от месец след 20-ата годишнина от кръвопролитието в училището през 1999 г. в Кълъмбайн, на 8 км от Хайландс Ранч. Тогава двама ученици от това училище застреляха в него 13 души и след това се самоубиха, напомня Ройтерс.

БТА
1033 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.05.08 | 08:33

3

Ами като заливат подрастващите само с филми с убийства,насилие,кървища и ужаси-това е резултата...!Нали и ние прихващаме от техните ,,ценности"...!При нас за сега само си раздават юмрюци и чат-пат се мушкат с някое джобно ножче в междучасието...,но натам отиваме и ние...!Деформирани психики още от деца...

Българин

2019.05.08 | 08:25

2

Колко ли трябва да си малоумен,за да влезеш в час и да започнеш да гърмиш?

Вместо...

2019.05.08 | 08:17

1

Вместо Патока -Доналд да се занимава с Мадурко,да вземе да си оправи нещата във своята къщичка,както казва и го прави нашият Бойко Борисов...!

Добави коментар

Водещи новини