Кампанията на Тръмп за президент на САЩ не е имала връзки с Русия

  • 25 март 2019 06:31

  • 719
  • 4
Кампанията на Тръмп за президент на САЩ не е имала връзки с Русия
© Getty Images/Guliver (архив)

Американският министър на правосъдието Уилям Бар оповести "основните заключения" на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в изборите през 2016 година в Съединените щати за президент.

Според обобщението разследването не е открило доказателство за заговор между щаба на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Русия. От документа с обем 4 страници става ясно още, че разследването "не е заключило дали президентът е извършил престъпление".

Малко преди да отлети за Флорида американският държавен глава наруши мълчанието си като обяви категорично, че според него документът го е "оправдал напълно" и добави, че било “срамота”, че страната е трябвала да занимава с това разследване.  В миналото Тръмп неведнъж заклеймяваше разследването като “лов на вещици”.

По-рано беше посочено, че Мълър не е препоръчал повдигане на нови обвинения. Дейността на специалния прокурор доведе до повдигане на обвинения срещу 34 души, повечето от които руснаци. Сред тях няма американци с повдигнати обвинения за заговор с Русия. Петима приближени до президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския вече пледираха “виновен.”

Оповестяването на доклада е с потенциал да отправи нови шокови вълни в политическата система във Вашингтон и да припомни на обществото за водещата се  битка между Белия Дом и Конгреса по въпроса за руско вмешателство в американските избори, информира БНР.

Веднага след огласяването на доклада, говорителката на Белия дом заяви, че констатациите на Министерството на правосъдието напълно оневиняват президента на САЩ, а адвокатът на Тръмп - Рудолф Джулиани, каза, че прочетеното в резюмето на Бар е „по-добро от очакваното“.

От своя страна демократите настояват за публично оповестяване на целия доклад, а вестник "Вашингтон Поуст" посочва, че републиканците са готови да се изправят срещу всякакви опити за използване на разкритията на Мълър като трамплин за импийчмънт.

По-рано - в неделя сутрин по телевизия Ей Би Си, шефът на комисията по разузнаване към Камарата на представителите - демократа Адам Шиф заяви, че налице е „значително доказателство за съглашателство“ между щаба на Тръмп и Русия. В същото време, пред Си Ен Ен председателят на правната комисия към Камарата на представителите - демократът Джерълд Надлър коментира, че е прекалено рано да се говори за откриване на процедура по импийчмънт на президента.

Последвайте канала на

Владимир Василев
719 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЯЯ

2019.03.25 | 08:02

4

Гьобелс има много последователи .

2019.03.25 | 07:59

3

ОХ, ОХ ЕДИН КУР В ГЪЗА НА СОЦИАЛИЗМА

SSP Alliance

2019.03.25 | 07:21

2

Q - Планът за спасяването на света

Б

2019.03.25 | 07:11

1

Документ с обем 4 страници ???

Добави коментар

Водещи новини