Бившият адвокат на Тръмп съди организацията му заради неплатени хонорари

Бившият личен адвокат на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Майкъл Коен, който беше и изпълнителен вицепрезидент на Организацията Тръмп (Trump Organization), заведе дело срещу тази организация за неплатени хонорари и невъзстановяване на разходи, които той е правил от нейно име, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В иска, който е внесен в съд в Манхатън, Коен заявява, че Организацията Тръмп е нарушила задължението си да му изплаща тези суми, след като се разбра, че той ще съдейства на разследвания на дейността ѝ, включително на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори в САЩ от 2016 г.

Според Коен Организацията Тръмп е спряла да изплаща хонорарите му и да възстановява разходите му от нейно име от май 2018 г. и към 25 януари 2019 г. тя му дължи около 1,9 милиона долара.

Коен добавя, че Организацията Тръмп е отговорна и за други 1,9 милиона долара, които той дължи като част от присъдата си.

През декември Коен бе осъден на три години затвор, след като се призна за виновен в лъжесвидетелство в Конгреса, данъчни нарушения и нарушаване на законите за финансиране на предизборни кампании, включително чрез плащане на пари срещу мълчание на две жени, които казват, че са имали интимна връзка с Тръмп.

Коментари

  1. 2019.03.07 | 22:54

    "молитвената закуска" се учи на шмекерии от "рижавия(да си крие "дипломата" от Вършец)

    "рижавият" се учи от жорето ганчев да не плаща за услуги(предизборната кампания на жорето)

    и кръга се затваря!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет