Конгресът на САЩ иска информация за разговори на четири очи между Тръмп и Путин

Три комисии на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ искат Белият дом и Държавният департамент да им предоставят информация за неофициалните разговори между президентите Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, включително за разговора с преводача, който е присъствал на срещата им на четири очи в Хелзинки миналото лято, предаде АП.

Комисиите по разузнаването, по външните работи и по надзора и реформите искат информация за съдържанието на разговорите между Тръмп и Путин на четири очи - лично и по телефона, и дали тези разговори са оказали влияние върху външната политика на САЩ. Комисиите освен това искат да знаят дали Тръмп се е опитал да скрие водени такива разговори. Комисиите искат да изслушат лингвисти и преводачи, които по какъвто и да е начин са чули тези разговори. Тръмп и Путин се срещнаха неофициално в Хелзинки през юли за повече от два часа в присъствието само на преводачи, напомня АП.

Междувременно говорителката на Белия дом Сара Сандърс остро разкритикува демократите и разследванията от конгресни комисии на президента Тръмп, които нарече позорни, предаде БТА, цитирайки АФП и АП. "Днес председателят на правната комисия в Камарата на представителите Джери Надлър започна позорно разследване на неверни и повтаряни до втръсване твърдения, които вече бяха разследвани от специалния прокурор и от комисии в двете камари на Конгреса". Надлър и другите демократи започнаха тези разследвания, защото са ужасени, че двегодишният им фалшив разказ за "сговор с Русия" се сгромолясва, продължи тя. "Фактът, че сплашват американските граждани, е позорен", каза говорителката на Белия дом.

"Демократите тормозят президента, за да отклонят вниманието от радикалната им програма, чиято цел е да направят Съединените щати социалистическа страна, да убиват бебета след раждането им и да наложат "Нова Зелена сделка" (Green New Deal), която ще унищожи заетостта и ще тласне Америка във фалит", продължи президентската говорителка. Green New Deal е проект на демократите за борба с климатичните промени, посочва АФП.

"Американският народ заслужава Конгрес, който да работи с президента, за да се справя със сериозни въпроси като имиграцията, здравното осигуряване и инфраструктурата", каза Сандърс. "Демократите имат по-голям интерес към патетични политически игри, те предпочитат да задоволят своята левичарска и радикална база, вместо да предложат конкретни резултати на нашите граждани. Демократите не търсят истината, те искат да се нахвърлят срещу президента", заяви говорителката на Белия дом, цитирана от АФП.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет