Започва ново разследване срещу Тръмп за злоупотреба с власт и корупция

Правната комисия на Камарата на представителите, контролираната от демократите долна камара на Конгреса на САЩ, започна ново, широкообхватно разследване срещу президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, неговата администрация, предизборния му екип и фирми, като изпрати молби за документи до 81 души, свързани с държавния глава и негови сътрудници, предаде Асошиейтед прес.

Председателят на комисията Джеролд Надлър заяви, че комисията ще разследва възможна злоупотреба с власт, корупция и възпрепятстване на правосъдието, и уточни, че в повечето случаи молбите за документи трябва да получат отговори до 18 март.

Сред ведомствата и хората, от които комисията иска да получи документи, са министерството на правосъдието, синът на президента Доналд Тръмп-младши и финансовият директор на Организацията Тръмп Алън Вайселберг.

Според Надлър е очевидно, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието, но е прекалено рано да се говори за импийчмънт.

"Преди да подложите някого на импийчмънт, трябва да убедите американското общество, че това трябва да се случи", заяви конгресменът демократ. Той посочи като доказателства за възпрепятстване на правосъдието уволнението на бившия директор на ФБР Джеймс Коми, който ръководеше разследване за предполагаемата руска намеса в президентските избори през 2016 г. и възможния сговор между предизборния екип на Тръмп и руските власти.

Коментари

  1. 2019.03.04 | 21:26

    Тръмп е невменяем, прекрати Парижкото споразумение, договора за разоръжаване, договора с Иран, наложи икономическа война на почти целия свят. Тоя ще разсипе Америка ако не го изхвърлят и осъдят.

  2. 2019.03.04 | 21:24

    Рижавият Клоун чупи тъпомера.

  3. 2019.03.04 | 20:59

    ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП, БЪЛГАРИЯ ВИ ОБИЧА! МАЧКАЙТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет