САЩ заплашиха да затегнат допълнително финансовите ограничения за Куба

  • 04 март 2019 19:47

  • 752
  • 0
САЩ заплашиха да затегнат допълнително финансовите ограничения за Куба
© Pixabay

Администрацията на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заплаши да наложи допълнителни финансови ограничения над армията и разузнавателните служби на Куба в обстановка на политическа криза във Венецуела, предаде Ройтерс.

"Ролята на Куба в узурпирането на демокрацията и подклаждането на репресии във Венецуела е ясна. Затова САЩ ще продължат да затягат финансовите ограничения над въоръжените сили и разузнавателните служби на Куба. Демокрациите в региона трябва да осъдят режима в Куба", заяви в Туитър съветникът на Белия дом за националната сигурност Джон Болтън.

Администрацията на президента Тръмп освен това се готви да изпълни негова заплаха от януари да задейства по-късно този месец приет през 1996 г. спорен закон, който позволява в САЩ да се гледат съдебни дела срещу някои чуждестранни компании, ползващи имоти, които са били конфискувани през 60-те години на миналия век в Куба от кубинци с американско гражданство и други американски граждани.

Държавният департамент планира да задейства закона с някои изключения, които да защитят работещи в Куба компании от САЩ и някои техни съюзници. Инвестиралите в Куба руски и китайски компании обаче биха могли да бъдат съдени в САЩ, ако ползват конфискувани имоти на американски граждани.

Действието на този закон е преустановявано, откакто той бе приет преди 23 години, от всеки президент на САЩ заради критиките на международната общност и опасенията, че може да се предизвика хаос в американската съдебна система заради наплив от искове.

Последвайте канала на

БТА
752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини