Бившият губернатор на Колорадо обяви, че се включва в надпреварата за кандидатурата на демократите за президент

  • 04 март 2019 15:37

  • 377
  • 0
Бившият губернатор на Колорадо обяви, че се включва в надпреварата за кандидатурата на демократите за президент
© Pixabay (архив)

Бившият губернатор на Колорадо Джон Хикънлупър се присъедини днес към растящия брой кандидати от Демократическата партия за участие в президентските избори, предаде Ройтерс.

67-годишният Хикънлупър се надява да се позиционира като центрист и опитен служител, който най-уверено може да победи президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския през 2020 г.

В изявление в ЮТюб, с което обявява кампанията си, той изтъква своя бизнес опит като кмет и губернатор, през чиито мандати икономиката на Колорадо отбеляза ръст, а щатът разшири здравните грижи и одобри закон за контрол на оръжията.

Хикънлупър е сред демократите, които вярват, че утвърдена фигура с влияние, която може да привлече центристки гласоподаватели, е начинът, по който демократите ще си върнат Белия дом. Други вярват, че трябва ново лице, евентуално представител на малцинство, за да мобилизира клонящата все по-наляво електорална база на партията.

Кандидатът често говори за личната си биография. След като престава да се занимава с геология през 80-те години, той отваря пивоварна и бирария. Хикънлупър говори и за риска да започнеш собствен бизнес, като обвързва това с нуждите на икономиката.

Докато е губернатор на Колорадо, през 2012 г. жителите на щата гласуваха за легализиране на марихуаната.

Преди Хикънлупър в надпреварата за кандидатурата на демократите се включиха конгресменката от щата Хавай Тулси Габард, сенаторът от Ню Джърси Кори Букър, сенаторката от Ню Йорк Кирстен Джилибранд, сенаторката от Минесота Ейми Клобучар, кметът на Саут Бенд в Индиана Пийт Батигиг, бившият кмет на Сан Антонио в Тексас Джулиън Кастро, губернаторът на Вашингтон Джей Инсли, припомня ТАСС.

Първите събрания на партийни активисти по време на следващата президентска кампания ще са в щата Айова в началото на февруари 2020 г. Конгресът на Демократическата партия, на който ще бъде издигнат кандидатът за президент, ще е от 13 до 16 юли. Изборите ще са на 3 ноември 2020 г.

Последвайте канала на

БТА
377 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини