Камарата на представителите на САЩ одобри закон, който забранява на Тръмп да извади страната от НАТО

  • 23 януари 2019 06:45

  • 1843
  • 1
Камарата на представителите на САЩ одобри закон, който забранява на Тръмп да извади страната от НАТО
© Pixabay

Камарата на представителите на САЩ одобри закон, който забранява на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да извади страната от НАТО, съобщи БТА, цитирайки ТАСС и ДПА.

Законът "За подкрепа на НАТО" бе одобрен със 357 гласа "за" срещу 22 "против". Той предвижда "отклоняване на всякакви опити на президента да напусне алианса и забранява използването на бюджетни средства за осъществяването на подобна стъпка", поясни един от вносителите - Джим Панета от Демократическата партия. Законът подкрепя стремежа на страните членки на НАТО да отделят минимум два процента от брутния си вътрешен продукт за отбрана и предполага отпускане на значителни средства за т. нар. Европейска инициатива за противодействие на руската агресия.

В. "Ню Йорк таймс" писа преди няколко дни, че Тръмп е предложил миналата година САЩ да се изтеглят от НАТО. Подобна стъпка на практика ще унищожи 70-годишния алианс, посочва ДПА. "НАТО е от най-голямо значение за американската сигурност и за поддържането на мира и стабилността в света", заяви преди гласуването лидерът на мнозинството в Камарата на представителите Стени Хойер.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1843 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ApoloN

2019.01.23 | 08:11

1

НАТО, масонска организация

Добави коментар

Водещи новини