Тръмп няма да отговаря повече на въпроси по руското разследване

  • 10 януари 2019 06:59

  • 723
  • 1
Тръмп няма да отговаря повече на въпроси по руското разследване
© gettyimages

Юридическият екип на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза на специалния разследващ Робърт Мълър, че американският президент няма повече да отговаря на въпроси, отнасящи се до неговото разследване за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Това заяви адвокатът на Тръмп - Рудолф Джулиани, в интервю пред Ройтерс, съобщи БТА. Тръмп даде писмени отговори на въпроси, поставени му от Мълър, през ноември м.г. В интервюто си Джулиани отбеляза, че Мълър повдигнал въпроса за допълнителни въпроси към президента във връзка с разследването, но юридическият екип на Тръмп отговорил още преди Коледа, че Тръмп няма повече да отговаря. Оттогава не е имало контакти между адвокатите на Тръмп и екипа на Мълър, каза Джулиани.

"Що е отнася до нас, въпросът е приключен. Те не можаха да ни убедят, че имат въпроси, на които не знаят отговора", посочи адвокатът на държавния глава. Според него топката сега е в двора на екипа на Мълър. В сегашната ситуация те могат да изпратят призовка за разпит на президента. "Но те знаят, че ние можем да да се съпротивляваме на това с всички сили", добави той.

Говорител на Мълър отказа да коментира изявлението на адвоката. Тръмп многократно е отричал каквото и да е сътрудничество с Москва, а и самата Русия отрича да се е намесвала в изборите, отбелязва Ройтерс.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
723 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Праведен

2019.01.10 | 08:00

1

Разсърдил се е !

Добави коментар

Водещи новини