Нови разкрития за бившия шеф на кампанията на Тръмп

  • 09 януари 2019 11:31

  • 771
  • 0
Нови разкрития за бившия шеф на кампанията на Тръмп
© gettyimages (архив)

Бившият ръководител на предизборната кампания на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за президентските избори Пол Манафорт е обменял през 2016 г. данни от социологически проучвания с руснак, за когото се твърди, че има връзки с руското разузнаване.

Това става ясно от публикувани днес съдебни документи, предаде БТА, цитирайки АФП. Специалният прокурор Робърт Мълър, натоварен със задачата да установи дали е имало съглашателство между руски представители и предизборния щаб на Тръмп, обвини на 7 декември Манафорт, че е излъгал федералната полиция ФБР, въпреки споразумението да сътрудничи на разследването. Прокурорът го обвини, че е излъгал за контактите си със свой бивш съдружник, руснака Константин Килимник, за когото САЩ подозират, че има връзки с руското разузнаване.

В документите, внесени в защита на техния клиент, адвокатите на 69-годишния Манафорт твърдят, че той не може да си спомни всички разговори, които е водил през 2016 година. "Същият аргумент важи и за твърдението, според което Манафорт е излъгал за обмена на информация с Килимник за социологически проучвания, свързани с кандидат-президентската кампания през 2016 г.", казва защитата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини