На американците им е омръзнало от политическа коректност

  • 20 декември 2018 07:30

  • 801
  • 2
На американците им е омръзнало от политическа коректност
© pixabay

Мнозинството американци заявяват, че им е омръзнало от политически коректни изказвания, които ограничават свободата на словото, показва допитване, цитирано от БТА.

Според изследването, проведено от института Марист за радио Ен Пи Ар и телевизия Пи Би Ес, 52% от анкетираните не искат САЩ да стават по-политически коректни и изразяват недоволство, че не могат да се изказват свободно по множество теми. Това мнение споделят 76% от запитаните републиканци и 53% от независимите избиратели. За сметка на това мнозинството демократи (55 процента) искат повече тактичност при изразяването на мнения.

Директорът на института Марист Лий Мирингоф заяви, че резултатите от тази анкета са предупреждение към демократите, които от януари поемат контрола на Камарата на представителите, спечелен на междинните избори през ноември с подкрепата на независимите избиратели.

Тази поддръжка може да отслабне, ако прогресисткото крило на Демократическата партия превърне културната тактичност в основна тема за президентските избори през 2020 г. "Ако Демократическата партия се вслуша в избирателите си по този въпрос, независимите избиратели може да се разколебаят в подкрепата си за нея", каза Мирингоф за радио Ен Пи Ар.

Мнозинството от запитаните - 70% - смята, че равнището на учтивост сред управляващите кръгове във Вашингтон е спаднало след избирането на Доналд Тръмп за президент през ноември 2016 г. Повечето демократи (67 процента) обвиняват президента за това влошаване в общуването, докато 58% от републиканците обвиняват медиите, както прави и самият Тръмп, който редовно критикува "фалшивите новини". Допитването е проведено сред 1075 души между 28 ноември и 4 декември.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
801 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2018.12.20 | 10:40

1

сериозно ли ве джендъри??/ вървете да ви сменят пола като сте недоволни.

Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.12.20 | 11:30

2

Ватенко проста, точни ти не ми говори за джендъри и педераси, че точно в Руската Педерация е пълно с педали!

Добави коментар

Водещи новини