Адвокатите на бивш съветник по националната сигурност на Тръмп поискаха той да не бъде пращан в затвора

  • 12 декември 2018 09:03

  • 528
  • 0
Адвокатите на бивш съветник по  националната сигурност на Тръмп  поискаха той да не бъде пращан в затвора
© Gettyimages

Адвокатите на бившия съветник на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по националната сигурност Майкъл Флин поискаха той да не бъде пращан в затвора, след като се е признал за виновен, че е излъгал ФБР, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Флин е оказал навременна и значителна помощ на правосъдието при разследването за руска намеса в американските избори през 2016 г., написаха адвокатите в съдебен документ, подаден във Вашингтон.

Той е бил разпитан 19 пъти и е съдействал на екипа на специалния прокурор Робърт Мълър, разследващ връзки между Русия и предизборната кампания на Тръмп.

"Уважението на генерал Флин към закона проличава от решението му да поеме отговорност за своите действия скоро след като кабинетът на специалния прокурор се обърна към него и потърси сътрудничеството му", заявиха адвокатите, които искат клиентът им да бъде осъден на пробация и общественополезен труд.
Според тях Флин е посветил своята кариера на родината си и е показал "истинско разкаяние за своята нехарактерна грешка в преценката".

Пенсионираният генерал от американската армия се призна за виновен, че е излъгал ФБР за свои контакти с тогавашния руски посланик в САЩ Сергей Кисляк в преходния период преди началото на президентството на Тръмп.

Флин ще стане първият служител на Белия дом, наказан в хода на разследването на Мълър.

Кабинетът на специалния прокурор препоръча миналата седмица бившият съветник по националната сигурност да не бъде пращан в затвора, тъй като е оказал голямо съдействие на разследването. Присъдата му трябва да бъде произнесена следващата седмица.

Последвайте канала на

БТА
528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини