Подозират Майкъл Флин в сътрудничество за разследване на руска намеса в изборите

  • 24 ноември 2017 07:10

  • 1553
  • 0
Подозират Майкъл Флин в сътрудничество за разследване на руска намеса в изборите
© Getty Images/Guliver

Адвокатите на Майкъл Флин, бившия съветник по националната сигурност на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, са уведомили юридическия екип на американския президент, че повече не могат да обсъждат разследването на специалния прокурор за ролята на Русия в миналогодишната предизборната кампания, съобщи в. "Ню Йорк таймс", цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Според вестника, който се позовава на четирима добре осведомени по темата източници, това е признак, че Флин е започнал да сътрудничи на разследването или опитва да постигне споразумение.

Адвокатите на Флин обменяха информация с тези на Тръмп относно разследването на специалния прокурор Робърт Мълър, който опитва да разбере дали някой от обкръжението на Тръмп е бил замесен в предполагаемите руски опити за саботиране на кандидат-президентската кампания на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26.

Това споразумение е прекратено, казват четиримата източници. Адвокати на разследвани или обвиняеми лица често обменят информация по време на разследвания, но трябва да спрат тази практика, когато тя представлява конфликт на интереси. Неетично е адвокатите да работят заедно, когато един клиент започне да сътрудничи на прокуратурата, а друг е все още разследван, отбелязва "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини