За първи път в Конгреса на САЩ влизат мюсюлманки

  • 07 ноември 2018 19:28

  • 675
  • 2
За първи път в Конгреса на САЩ влизат мюсюлманки
© Gettyimages

Междинните избори в САЩ ще останат в историята с влизането на първите две мюсюлманки в Конгреса на САЩ. Рашида Тлайб от Мичиган и Илхан Омар от Минесота – и двете от Демократическата партия на САЩ, спечелиха изборите и ще попълнят състава на Камарата на представителите.

Тлайб бе излъчена като фаворит в 13-ти избирателен района на Мичиган, след като предходният представител Джон Кониърс се оттегли след обвинения в сексуален тормоз. Мюсюлманката от палестински произход е работила в продължение на шест години в законодателната власт. В предизборната си кампания тя заложи на увеличаване на минималната заплата и безплатното образование в колеж. Тлайб е защитник на правата на палестинците и е отявлен критик на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Илхан Омар спечели вота в пети избирателен район на Минесота. Пристига в САЩ преди повече от две десетилетия като бежанец от Сомалия. Тя спечели одобрението на прогресивното крило на Демократическата партия, включително това на Александрия Окасио-Кортез от Ню Йорк.

Последвайте канала на

Novini.bg
675 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.07 | 21:20

2

и тези почнаха да се осират като англичаните

2018.11.07 | 19:46

1

ВАЖНОТО Е, ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БОКЛУЦИ БЯХА ИЗГОНЕНИ ОТ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ

Добави коментар

Водещи новини