Тръмп заяви, че скоро ще е готов план за ограничаване на молбите за убежище на границата на САЩ

  • 02 ноември 2018 07:09

  • 446
  • 1
Тръмп заяви, че скоро ще е готов план за ограничаване на молбите за убежище на границата на САЩ
© gettyimages (архив)

Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че САЩ ще отказват убежище на хора, които влизат в страната извън законните входни пунктове и показа, че втвърдява позицията си срещу колоната от мигранти от Централна Америка, които се движат към САЩ, предаде Ройтерс. 

"Мигрантите, които искат убежище, ще трябва да се явят, както предвижда законът, на контпролнопропускателни пунктове", заяви Тръмп пред репортери в Белия дом. Той добави, че хората, които нарушават американските закони и влизат нелегално в страната, вече няма да могат "неоснователно да претендират за автоматично приемане" в САЩ. 

Американският закон за имиграцията и националната принадлежност предвижда, че всеки имигрант в САЩ може да поиска убежище, независимо дали я влязъл в страна през граничен пункт, отбелязва Ройтерс. 

Тръмп съобщи днес, че другата седмица ще издаде указ за имиграцията, предаде Асошиейтед прес. Президентът каза, че мигрантите злоупотребяват с американската система за предоставяне на убежище и се "подиграват" на имиграционните закони.

Той подчерта, че иска да създаде "палаткови градчета" за хората, идващи в САЩ, включително за тези, които искат убежище. В момента обаче няма достатъчно място в центровете за задържане за семействата, които влизат през границата. Военните работят, за да създадат такива места, но този процес още не е приключил, а и законът не позволява задържането на деца за повече от 20 дни. 

Последвайте канала на

БТА
446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2018.11.02 | 11:57

1
Еврогейове, взимайте уроци от Тръмп как се процедира с незачитащите границите хора

Добави коментар

Водещи новини