Тръмп започва предизборна обиколка с митинг във Флорида

  • 31 октомври 2018 21:49

  • 999
  • 1
 Тръмп започва предизборна обиколка с митинг във Флорида
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заминава днес на предизборна обиколка във Флорида, предаде Франс прес.

Тръмп участва активно в кампанията преди междинните избори на 6 ноември, които според президента са референдум за неговото управление. Той повече от всякога залага на страха, твърдейки, че хора от Близкия изток са се включили в кервана с мигранти от Хондурас, който се движи на север, отбелязва АФП. Във вторник сутринта президентът написа в Туитър, че сред мигрантите има истински бандити и членове на банди и ги призова да се върнат обратно.

Програмата на Тръмп до изборите ще е много натоварена. За по-малко от седмица той ще посети осем щата: Флорида, Охайо, Джорджия, Индиана, Мисури, Монтана, Тенеси и Западна Вирджиния, съобщи Асошиейтед прес. Във всеки от тях той ще говори пред пълни зали с ентусиазирани свои поддръжници. Трудно е обаче да се предвиди как тези митинги ще се отразят на резултатите в изборния ден, защото Тръмп мобилизира не само републиканските избиратели, но и привържениците на Демократическата партия, обяснява Лари Сабато от Университета на Вирджиния.

Щатът Флорида, където Тръмп спечели на изборите през 2016 г. с 49 на сто от гласовете срещу 47,8 за Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, е важен тест за него. Президентът ще го посети два пъти - днес и в събота, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
999 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мишо

2018.11.01 | 06:30

1
Смахнат старец. Цялата икономика на тази изкуствено подържана държава (която сама си печати долари - нерегламентирано!) се крепи на плещите на емигрантите. Идва времето на упадъка... Баба Вангя пак го предвиди...Да живее БЪЛГАРИЯ!!!

Добави коментар

Водещи новини