Тръмп: Убийството на Хашоги и опитите за прикриването му се оказаха пълен провал

  • 24 октомври 2018 06:29

  • 3528
  • 2
Тръмп: Убийството на Хашоги и опитите за прикриването му се оказаха пълен провал
© Getty Images/Guliver

Саудитската операция, в която бе убит журналистът Джамал Хашоги, е "едно от най-лошите прикривания на действия в историята на такива прикривания", заяви президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския пред журналисти в Овалния кабинет, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тръмп добави, че очаква пълен доклад по убийството на Хашоги в близко време.

"Те са имали много лоша първоначална концепция и тя е била изпълнена много слабо, а опитите за прикриването на убийството са най-лошото прикриване, правено някога. Това нещо изобщо не биваше да се случва", каза Тръмп за убийството на Хашоги.

По думите му опитите на саудитците да прикрият убийството са били "пълен провал".

Саудитска Арабия първоначално заяви, че сътрудникът на в. "Вашингтон пост" Джамал Хашоги, който е писал критични коментари за принца престолонаследник Мохамед бин Салман, е умрял при сбиване в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. Според турските власти обаче екип от 15 души е изтезавал, убил и разчленил журналиста, а това убийство е било подготвяно в продължение на дни преди извършването му.

Последвайте канала на

БТА
3528 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.24 | 08:24

2
За РУСИЯ , която " ВЕРОЯТНО " е отровила Скрипал , но си е жив , наложиха санкции , гониха дипломати , заливаха с помия Путин , а за саудитите нарязали човека на парчета -НИЩО ! Идиотски лицемери са Щатите и целия " демократичен " Запад !
дико

2018.10.24 | 07:25

1
Много внимателен стана Тръмп в изказването си за Саудитска арабия . Нали е ербап защо не наложи санкции както на Русия и то за недоказана вина . Защото им продава оръжия за 400млрд. Значи само САЩ може да имат икономически интерес , другите да го духат .

Добави коментар

Водещи новини