Реждеп Ердоган: Убийството на Джамал Хашоги е било планирано (обновена)

  • 23 октомври 2018 11:50

  • 1104
  • 0
Реждеп Ердоган: Убийството на Джамал Хашоги е било планирано (обновена)
© Getty (архив)

Искам да изкажа своите съболезнования към годеницата на журналиста Хатидже Дженгиз, това каза турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги на конгреса на управляващата югоизточната ни съседка Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Ердоган представи пред членове на формацията турската версия за изчезването на критика на Рияд. По думите на Ердоган ликвидирането на Хашоги е било планирано отдавна. "Саудитците са използвали предстоящата сватба. Първото посещение на Хашоги в мисията е било на 28 октомври. На 1 октомври е бил изпратен 15-членският екип, който е ликвидирал опонента", посочи още Ердоган. Хашоги изчезна на следващия ден в мисията.  "Признанието за убийството (на 20 октомври) показва, че престъплението е било планирано", каза още Ердоган. Рияд призна за смъртта на опонента на властта в близкоизточната монархия. Според саудитската версия той е намерил смъртта си при сбиване в консулството. 

Междувременно анкарският в. Хюриет съобщи, че турски полицаи са обискирали вила в близката до Истанбул провинция Ялова. Според разследването имотът е бил използван от убийците на Хашоги.   

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини