В интервю за в. "Вашингтон пост" Тръмп заговори за "лъжи" на Рияд

  • 21 октомври 2018 20:56

  • 2954
  • 1
В интервю за в. "Вашингтон пост" Тръмп заговори за "лъжи" на Рияд
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския след като на първо време определи като достоверна версията на Саудитска Арабия за смъртта на журналиста Джамал Хашоги, сега спомена за "лъжи" на Рияд, предаде Франс прес.

"Очевидно е имало заблуда и лъжи", заяви Тръмп в интервю за в. "Вашингтон пост" - вестникът, на който сътрудничеше Хашоги. "Техните версии са много разпокъсани", допълни той, визирайки версиите на саудитците.

В момент, в който Тръмп е поставен на нарастващ натиск у дома, за да действа срещу Саудитска Арабия, в интервюто той на няколко пъти говори за важността на икономическите връзки между двете страни и за ролята на саудитския престолонаследник

Мохамед бин Салман в тези връзки. В интервюто Тръмп нарече принца "силна личност", която "обича наистина страната си".

"Никой не ми е казал, че той е отговорен. Никой не ми е казал, че той не е отговорен. Ние не сме стигнали до този момент", заяви Тръмп, споменавайки за възможността принцът да е бил запознат едва постфактум със събитията.

"Бих искал той да не е отговорен. Мисля, че той е един много важен съюзник за нас. По-специално в случая с Иран, който върши толкова зловредни дейности по света, принцът е добра противотежест", каза Тръмп.

Последвайте канала на

БТА
2954 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЛУГАТА

2018.10.22 | 06:26

1
НА ГЛОБАЛИСТКАТА ЦИОНИСКА МАФИЯ.

Добави коментар

Водещи новини