Доналд и Мелания Тръмп ще посетят опустошената от урагана Майкъл северозападна част на Флорида

  • 15 октомври 2018 10:09

  • 786
  • 0
Доналд и Мелания Тръмп ще посетят опустошената от урагана Майкъл северозападна част на Флорида
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и първата дама Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил ще посетят днес опустошената от урагана Майкъл северозападна част на щата Флорида, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на Белия дом. По-рано бе обявено, че Тръмп ще посети и Джорджия, която също бе засегната от природната стихия.

"Майкъл" достигна американския бряг на 10 октомври с ветрове, достигащи скорост от 250 км/ч. Най-малко 18 души в четири щата загинаха заради бурята, десетки още са в неизвестност. Спасителните екипи очакват броят на загиналите да се увеличи. Те използват обучени кучета и машини за претърсване на срутените от урагана къщи в малки градчета като Мексико Бийч и Панама сити.

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е изцяло ангажиран с оказването на помощ на щатските и местните служби за справяне с последиците от "Майкъл", посочва в изявлението си Белият дом. Късно снощи бе оповестено, че президентът е обявил извънредно положение в Джорджия, което ще позволи отпускане на федерални средства за този щат. Подобно решение бе взето и за Флорида, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини