Жертвите на урагана Майкъл станаха 16

  • 13 октомври 2018 08:06

  • 2494
  • 0
Жертвите на урагана Майкъл станаха 16
© Getty Images/Guliver (архив)

Броят на жертвите в САЩ на урагана Майкъл стана 16, съобщиха американските власти. Спасителните екипи започнаха да претърсват най-тежко засегнатите места във Флорида, а достъпът до тях е почти невъзможен заради опустошенията, предаде Ройтерс.

Открити са още трима загинали в Мариана, в окръг Джаксън, Флорида, съобщи на пресконференция местен шериф.

Очаква се броят на загиналите да нарасне още, защото все още няма съобщения за загинали от крайбрежните населени места като Мексико Бийч, Порт Сейнт Джо и Панама (Флорида), които понесоха най-тежката част от бурята. "Спасителите засега не могат да претърсят щателно там", заяви представител на властите в щата Флорида.

Екипи се опитват да проправят път през отломките с булдозери и друга тежка техника, за да могат спасителите да претърсват развалините с кучета, а от въздуха в издирвателните дейности участват безпилотни летателни апарати и хеликоптери "Блекхок".

Властите във Флорида обобщиха, че от идването на Майкъл по-рано през седмицата са спасили близо 200 души и са проверили 25 000 сгради.

Губернаторът на Флорида Рик Скот отвори официалната си резиденция в Талахаси за служителите на щатската полиция, отиващи към най-тежко засегнатите райони от Майкъл.

В Северна Каролина разчистват щетите след урагана. Възстановява се електозахранването на 460 000 жилища и предприятия и се работи за отварянето на 360 пътни артерии, блокирани основно от дървета, отломки и стълбове.

Компанията "Уолт Дисни" ще дари 1 милион долара за ликвидиране на последствията от Майкъл, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини