Мелания Тръмп посети "замък за роби" в Гана

Първата дама на САЩ Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил днес посети един от африканските "замъци за роби" на брега в централния регион Кейпкост в Гана, използван като преден пост за трансатлантическата търговия с роби, предаде ДПА.

Гана е първата спирка в едноседмичната обиколка на съпругата на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в африкански държави. За пръв път г-жа Тръмп пътува самостоятелно като първа дама.

Облечена в маслинено зелено сако, жълтокафяв панталон и обувки с висок ток в шоколадов цвят, гостенката започна посещението си в зала "Обама" в двореца Еминцимадзе в Кейпкост, където се срещна с лидера на местната етническа група фанти.

Залата е наречена на бившия президент на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, който през 2009 г., през първата година от мандата си посети "замъка за роби" със съпругата си Мишел и двете им дъщери.

Тогава Обама сравни преживяването си с това да посети бивш концентрационен лагер от времето на Холокоста и каза, че това място за задържане е напомняне "за способността на човешките същества да вършат огромни злини".

Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил направи обичайно дарение от храни и напитки, които да помогнат на хората от етноса фанти при общуването с предците им. Дарението включваше розова пластмасова кошница с шнапс, вино, други спиртни и безалкохолни напитки.

На церемонията присъстваха множество местни гости, облечени в традиционни, пъстроцветни облекла кенте, а дворецът беше украсен с ганайски и американски знамена, както и с жълти и лилави воали, символизиращи кралско достойнство и богатство.

"Замъкът за роби" в Кейпкост е построен през 17 в. от шведите, за да търгуват с дървен материал и злато, но се превръща в място, където робите са държани докато преминат през "врата, от която няма връщане назад", предаде Асошиейтед прес.

След Гана, г-жа Тръмп ще посети Малави, Кения и Египет, но Белия дом не съобщава подробности от програмата й, от съображения за сигурност, пише БТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет