Мит Ромни обвини Обама в мекушавост към Китай

  • 16 февруари 2012 18:45

  • 847
  • 3
Мит Ромни обвини Обама в мекушавост към Китай
©

Републиканският претендент за Белия дом Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на обвини днес настоящия президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, че проявява мекушавост по отношение на Китай, определи Пекин като "процъфтяваща тирания" и обеща, ако бъде избран, да не допусне настъпване на "китайска ера", предаде АФП.

В материал, публикуван във в. "Уолстрийт джърнъл", докато китайският вицепрезидент и вероятен лидер на страната Си Цзинпин е на официално посещение в САЩ, Ромни предупреждава за експанзионистичната политика на Пекин.

"Ако Китай постигне целите си, характеристиките на китайското управление, които смесват известни аспекти на свободната инициатива и потискането над политическите и личните свободи, ще се превърнат в широко разпространена и тревожеща норма", пише Ромни. В текста републиканецът обещава, ако бъде избран за президент на САЩ, да отвърне на растящото влияние на Пекин със значително военно присъствие в Тихия океан и подчертава решимостта си така да накара китайските власти за станат отговорен международен партньор.

Ромни нарича приема, даден от Обама за китайския гост онзи ден, "безсмислен церемониал" и обвинява президента, че е започнал отношенията си с Пекин, "като почти умолявал (китайците) да продължат да изкупуват американския дълг". "Въпреки критиките към Пекин, че изкуствено поддържа нисък курса на юана, за да увеличи изгодно износа си, правителството на Обама не обвини официално Китай в манипулация, което би дало възможност за налагане на търговски санкции. Аз всъщност не искам търговска война с Китай, но не мога да толерирам сегашната ни капитулация в тази област", подчертава Ромни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
847 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
--------

2012.02.17 | 23:04

3
http://www.vbox7.com/play:7687994d14
Виктор

2012.02.17 | 23:04

2
Ако има Господ ,то този ИЗРОД няма да бъде избран да президент.Защото той ще довърши всички нас.Не стига че благодарение на Китай и неговите мощни финансови инжекции в раздутата икономика на САщ американците могат да си позволят да харчат повече,отколкото могат да си позволят.Защото в САЩ спестители няма,всички пари за кредити идват от това изкупуване на дълга на САщ под формата на облигации от Китай.Малко да се поприберат в кошарката си Сащ,защото КАКТО винаги не са прави.
Anonymous

2012.02.17 | 23:04

1
Съгласен съм с теб,но само до някъде,че Китай изкупува американски облигации е така безспорно,но Америка има дълг от около 15 трилиона долара,от който 1 трилион и малко е изкупен от Китай,пак горе-долу толкова от Япония,както и около трилион пак ако съберем всияки останали държави кредитори на Щатите(Великобритания;Канада;Обединените арабските емирства и други),взети заедно всичките държави кредитори правят около 4 трилиона,а всички останали облигации са изкупени основно от пенсионният фонд на САЩ и Фередалният резерв,както и по малки дружества и компании в САЩ,следователно те дължат основно на себе си,същият случай го има и в Европа при Италианците,това мисля че се нарича вътрешен дълг,докато долара е валутата която служи като световен резерв и докато петрола се изкупува с долари,то Америка няма да има проблеми,но иначе Китай рано или късно ще стане новата суперсила,това е ясно. :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини