Тръмп подписа указ, позволяващ налагането на санкции на страни, които се намесят в американските избори

  • 12 септември 2018 20:29

  • 947
  • 2
 Тръмп подписа указ, позволяващ налагането на санкции на страни, които се намесят в американските избори
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подписа указ, позволяващ налагането на санкции на страни и организации, които правят опити да се намесят в американските избори, предаде Ройтерс.

Държавният департамент и финансовото министерство на САЩ ще решават какви санкции да бъдат налагани в подобни случаи, заяви на пресконференция съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън.

Сред възможните наказателни мерки са замразяване на авоари, ограничаване на достъпа до американски финансови институции и забрана за американските граждани да инвестират в страните или организациите, опитали се да се намесят в избори в САЩ.

Джон Болтън посочи, че указът не се отнася за някоя конкретна страна, предаде ТАСС.

С наближаването на изборите за Конгрес през ноември "забелязахме признаци не само от Русия, но и от Китай, Иран и дори от Северна Корея" за евентуални опити за намеса във вота, каза директорът на националното разузнаване на САЩ Дан Коутс, предаде Франс прес.

БТА
947 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Haha

2018.09.13 | 08:51

2
,а на тях кои ще им налага санкции дето се месят в изборите в д р страни например Украина
САЩ ще фалират

2018.09.13 | 05:12

1
Яжте им лайната

Добави коментар

Водещи новини