Полицаи убиха невъоръжен чернокож мъж в САЩ

  • 28 септември 2016 18:19

  • 2145
  • 6
Полицаи убиха невъоръжен чернокож мъж в САЩ
©

Двама полицаи застреляха вчера следобед невъоръжен чернокож мъж в Ел Кахон, град близо до Сан Диего, след което на мястото и пред полицейското управление се събра тълпа, предаде Ройтерс.

Полицаите се отзовали на сигнал, че афроамериканец на възраст над 30 години ходи посред уличния трафик и се държи неадекватно. Двамата служители на реда открили мъжа зад ресторант и му наредили да извади ръцете си от джобовете. Той не се подчинил, след което един от полицаите извадил огнестрелно оръжие, а другият - електрошоково устройство, казаха от градската полиция.
Заподозреният пристъпвал назад-напред, докато полицаите се опитвали да разговарят с него с насочени оръжия.

Внезапно мъжът извадил нещо от джоба си и го насочил с две ръце към полицаите, сякаш ще стреля. Тогава единият от полицаите произвел изстрел, а същевременно другият използвал електрошоковото устройство срещу мъжа, който впоследствие починал в болница, гласи версията на полицията в Ел Кахон, обявена днес на пресконференция от нейния началник Джеф Дейвис. Той призова хората в града да запазят спокойствие и обеща прозрачност в разследването.

Полицейският шеф не каза какъв предмет е държал убитият, но отбеляза, че на местопроизшествието не е било намерено оръжие.

Двамата полицаи са в административен отпуск, каквато е стандартната процедура при такива случаи, добави Дейвис.

Случаен минувач е предоставил доброволно на разследването видеозапис на случая, заснет с мобилен телефон. Властите публикуваха снимка от видеото, на която се вижда как двамата полицаи са насочили оръжията си към човека, насочил някакъв предмет към тях, съобщи Ройтерс.

Агенцията припомни, че преди няколко дни в Шарлът, Северна Калифорния, и в Тълса, Оклахома, полицаи простреляха смъртоносно чернокожи мъже, което предизвика протести срещу полицейския произвол на расова основа. Размириците в Шарлът накараха местните власти да обявят извънредно положение и да наложат полицейски час.

Ел Кахон с население около 100 хиляди души отстои на двайсетина километра от Сан Диего.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2145 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.01.11 | 11:14

6
Браво на хората!!! А е мръднала чернилката, а се е възнесла в по-добрия свят да рупа банани. А нашите мангусти само дето не ебът ченгетата.

2017.01.11 | 11:13

5
Браво ! Един Негър -маймуна по малко

2017.01.11 | 11:13

4
Как невъоръжен- носел е книга.Там черньовците се разкарват само с книги. От библиотеката- че нямат пари. Опитвал се е да чете стихове на полицаите и те го гръмнали
Yasharallah

2016.10.26 | 22:15

2
кои е маимуната маи вие белите сте маимуни ако загледащ шимпанзето ще видиш че цвета на кожата му е без меланин както ''белите'' всъщност червени хора единствените без меланин в кожата на планетата даже и слънцето е против вас затова ползвате фактор 50 на плажа и в прочем нито таисън нито мохамед али са космати като маимуни те даже нямат бради а и тези ''бели'' шимпанзета са избили 90 милиона коренни американци и нали знаеш приказката дявола винаги е червен

2016.10.26 | 22:16

3
Твоето изказване е по- расистко даже и от предните. Расизмът не е еднопосочен.

2016.10.26 | 22:14

1
Сменете "заподозреният" с "гражданинът" и "двамата полицаи" с "двамата престъпници" и историята става истинска.

Добави коментар

Водещи новини