Проговори актьорът, обвинил Азия Ардженто в сексуално посегателство

Американският актьор и певец Джими Бенет, който обвинява италианската актриса и режисьор Азия Ардженто в сексуално посегателство, проговори, предаде АФП.

Бенет каза, че е пазил мълчание досега за случилото се през 2013 г. в хотелска стая в Калифорния, когато е бил на 17 години, а Ардженто на 37 години, защото се срамувал и е бил изплашен да говори открито. "Не казах нищо през последните няколко години или последните часове, защото ме беше срам и се изплаших, че ще попадна в центъра на обществен дебат", пише Бенет в изявление, публикувано в акаунта му в социалната мрежа Instagram. "Не говорих публично за тази история от началото, защото реших да уредя нещата лично с човека, който ми причини това", допълва той.

"Бях непълнолетен по онова време. Вярвах, че такава ситуация за един мъж в нашето общество ще бъде стигматизирана. Не мислех, че хората ще разберат какво се е случило, поставяйки се от гледната точка на един юноша", казва още Бенет. "Но травмата изплува отново на повърхността, след като италианската актриса се представи самата тя като жертва на Харви Уайнстийн", казва Бенет. Той обаче не споменава никъде в изявлението името на Азия Ардженто.

Тази декларация на Бенет идва два дни след изявление на Ардженто, в което тя отрича твърденията, че е извършила сексуално посегателство над Бенет и му е платила 380 000 долара, за да уреди по приятелски начин този проблем.

Ардженто обясни, че Бенет поискал преди време пари от нея и нейния приятел, известния кулинарен експерт Антъни Бурдейн. Последният, който се самоуби през юни т.г., решил миналата година да уреди въпроса лично и да се платят парите на Бенет, защото се притеснявал, че това може да се отрази върху неговата репутация. Ардженто припомня, че парите са били платени като финансова помощ за Бенет, за която той молел.

Бенет отправял искания чрез съда за много пари и към собствените си родители, разкри още Ардженто. Тя казва, че твърденията срещу нея са клевета и ще предприеме съответните действия, за да се защити от това преследване.

Азия Ардженто е една от лидерките на движението "Аз също", която бе една от първите, обвинили миналата есен продуцента Харви Уайнстийн в сексуално посегателство.

Сайтът за скандални светски новини Ти Ем Зет обаче налива масло в огъня на скандала, пише сп. "Мадам Фигаро". Той публикува размяна на есемеси между Ардженто и неизвестен неин приятел, хвърлящи нова светлина върху аферата. В този разговор актрисата казва: "Аз спах с него, това е странно", но после размяната на съобщения показва, че нещата са протекли по друг начин. "Не знаех, че той е непълнолетен, преди да получа писмото с шантажа. Обществеността знае само това, което написа "Ню Йорк таймс" и което е представено едностранчиво", пише Ардженто.

В есемесите тя обрисува Бенет като "превъзбуден младок, който й налетял".

Първи "Ню Йорк таймс" съобщи историята за посегателството. Изданието се позова на получени документи и на снимки, направени с мобилен телефон, на които се виждали Бенет и Ардженто в едно легло, голи до кръста, припомня "Мадам Фигаро".

Тези снимки се коментират и в размяната на есемеси между Ардженто и нейния анонимен събеседник. "На снимките се виждат гърдите ми, но това нищо не означава", казва Ардженто на събеседника си. После му казва "Ако загубя работата си, ще отида в Африка или Амазонка. Искам да съм част от онези 90-те процента от света, на които напълно не им пука за тоя бардак", пише още Ардженто.

Сайтът Ти Ем Зет е успял да се сдобие също така и със снимка на бележка, оставена от Бенет на актрисата след техния предполагаем сексуален контакт. В нея той й казвал: "Азия, обичам те с цялото си сърце. Много съм щастлив, че се видяхме отново и ти присъстваш в моя живот". За тази бележка Ардженто си спомня в есемесите до анонимния си събеседник. "Той ми написа това и през всичките тези години той не спираше да ми праща свои голи снимки, които не съм му искала", разказва Ардженто. "Това не беше изнасилване, но аз бях вцепенена. Той беше върху мен. А след това ми каза, че съм била сексуалната му фантазия, откакто е бил на 12 години", пише още актрисата.

Ардженто и Бенет са се снимаха заедно във филм, когато той е бил дете и оттогава поддържаха връзка, за която Ардженто казва, че е била като на майка и син. Заради скандала сега Ардженто е застрашена да бъде изгонена от риалити шоуто Екс Фактор, в което е част от журито.

Коментари

  1. 2018.08.23 | 10:22
    Всеки нормален 17 годишен би и скъсал шортите на тая италиянска кака! А тоя мрънка! Чисто пенделче!
    1. 2018.10.06 | 08:34
      И тоя и ги е скъсал,ама реве за пари...Виж го изродчето,че и собствените си родители съди за пари!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет