Хавай в тревога заради мощен ураган

  • 21 август 2018 20:40

  • 3862
  • 0
 Хавай в тревога заради мощен ураган
© Pixabay

Тревога бе издадена днес за част от Хавайския архипелаг заради приближаването на мощния ураган Лейн, който вече е от четвърта категория по петстепенната скала за мощност на ураганите, предаде Франс прес.

Лейн се премества на запад, но според прогнозите трябва да направи завой към Хавайските острови по-късно през седмицата, посочва Тихоокеанският център за ураганите. Той издаде оранжев код за главния остров на американския архипелаг, както и за окръг Мауи, съставен от няколко острова, сред които Ланай, Мауи и части от Молокай. Това означава, че ураганни условия са предвидени за там в идните 48 часа.

Днес в 15 ч. по Гринуич Лейн се намира на хиляда километра югоизточно от Хонолулу. Ветровете му са със скорост 240 километра в час, а поривите му са още по-мощни. Окото на стихията би трябвало да мине близо до сушата. Предвидени са проливни дъждове - до 50 сантиметра, както и опасни вълни.

Хавай бе застрашен от ураган по-рано този месец. Ураганът Хектор от 4 категория обаче накрая мина доста далеч от големия остров на архипелага, но предизвика големи вълни по част от крайбрежието.

Последвайте канала на

БТА
3862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини