Пожарникарите се мъчат да овладеят двата най-големи пожара в щата Калифорния

  • 02 август 2018 19:39

  • 1558
  • 0
Пожарникарите се мъчат да овладеят двата най-големи пожара в щата Калифорния
© Getty Images

Хиляди пожарникари, които се борят с бушуващите в Калифорния пожари, се мъчат да ограничат двата най-големи пожара, единият от които гори вече близо три седмици, а другият вече се е превърнал в един от най-унищожителните в този американски щат, предаде Франс прес.

По данни на щатската противопожарна служба "пожарът Кар" е унищожил близо 51 000 хектара от избухването си на 23 юли, което е предизвикано от "механична повреда на моторно превозно средство". Той също така е изпепелил 1465 сгради, включително около 1000 жилища, което го прави шестият най-разрушителен пожар в щата на този етап.

Борещите се с този пожар над 4200 пожарникари са успели да го ограничат с 35 процента. В този пожар са загинали двама пожарникари и четирима цивилни.

Другият голям пожар е "пожарът Фъргюсън", който започна на 13 юли. До момента той е ограничен само с 39 процента. Той е унищожил 27 765 хектара, в това число 2300 само през изминалата нощ.

Този пожар бушува в близост до известния национален природен парк Йосемити, който е частично затворен поне до 5 август.

Други два големи пожара са "пожарът Ривър", който е намален до 50 процента след като е унищожил над 14 200 хектара и "пожарът Ранч", който е намален с 33 процента от максималния си обхват и е разрушил над 30 300 хектара площи.
Пожарите в Калифорния предизвикаха евакуацията на десетки хиляди души, част от които през последните дни получиха разрешение да се върнат по домовете си.

Последвайте канала на

БТА
1558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини