Рудолф Джулиани с критики срещу Европа

  • 01 юли 2018 07:47

  • 1693
  • 0
Рудолф Джулиани с критики срещу Европа
© gettyimages (архив)

Адвокатът на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Рудолф Джулиани отправи вчера остри критики срещу стремежа на европейските демокрации да запазят живо ядреното споразумение с Иран след решението на САЩ да се изтеглят от него, предаде БТА, цитирайки АП.

Вчера Джулиани присъства на среща на групата Муджахедин-е-Халк (Организация на муджахидините на иранския народ), състояла се в близост до Париж. "Не мога да разбера защо лидери на западни демокрации искат да спасят споразумението, което неизбежно ще създаде откачена диктатура защо (европейски лидери) искат те да се сдобият с ядрени оръжия?", попита той. На срещата на Муджахедин-е-Халк присъстваха хиляди. Групата се бори създаде условия за смяна на режима в Иран.

В началото на седмицата в Иран се състояха тридневни протести, свързани с икономиката. Това подхрани надеждите на Муджахедин-е-Халк, че иранците искат смяна на властта, отбелязва АП. До 2009 г. ЕС смяташе Организацията на муджахидините на иранския народ за терористична организация.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1693 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини