Сенатът на САЩ одобри 716 млрд. долара за отбрана

  • 19 юни 2018 09:26

  • 1398
  • 3
Сенатът на САЩ одобри 716 млрд. долара за отбрана
© Getty Images/Guliver

Сенатът на САЩ одобри бюджет за отбраната на стойност 716 милиарда долара, предаде Ройтерс. Така горната камара на Конгреса подкрепи призива на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за по-силна армия, но създаде и възможност за сблъсък с Белия дом заради китайската телекомуникационна фирма Зет Ти И (ZTE Corp), отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Сенатът на САЩ одобри законопроект за годишния бюджет за отбраната с 85 гласа "за" при 10 "против". Обикновено той се използва за прокарването на разпоредби по широка гама от политически въпроси, отбелязва Ройтерс, припомняйки, че преди да влезе в сила, законът ще трябва да бъде съгласуван с вече приетия от Камарата на представителите вариант. Компромисната версия ще бъде изпратена при президента Тръмп за подпис.

Законът за отбранителните разходи включва 639 милиарда долара разходи за отбрана - за купуване на оръжия, кораби и самолети и за плащане на военнослужещите. 69 милиарда долара са предвидени за финансиране на военни мисии.

Тази година Сенатът включи поправка, която отменя споразумение, сключено от администрацията на Тръмп, с което се позволява на китайската компания Зет Ти И да поднови работа с доставчици от САЩ. Това е един от малкото случаи, при които горната камара на Конгреса, мнозинство в която има Републиканската партия, се отклонява от политиката на Белия дом, отбелязва Ройтерс.

Тази поправка обаче не е включена във версията на Камарата на представителите и може да не фигурира в окончателния текст на закона.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1398 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.06.19 | 14:31

3
Цървули!!!Миролюбивата Държавна Администрация е принудена да увеличи разходите за отбрана заради агресивната политика на Рускенефа!!!Пацифистки настроеният Пентагон дълги години съкращаваше оръжия и персонал и се задоволяваше с около 500 милиарда на година!!!Но ситуацията в света се промени и Велика Америка се подготвя да смаже Рускенефа и всички останали Тоталитарни Кочини по Света!!!Ура и Слава!!!
Иво

2018.06.19 | 11:01

2
А ЗАЩО НЕ ГЛАСУВАТ ДА СИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ, КОИТО ДЪЛЖЪТ НА ЯПОНИЯ И САУДИТСКА АРАБИЯ НА ПРИМЕР?

2018.06.19 | 09:47

1
късния ссср

Добави коментар

Водещи новини