Тръмп заплаши, че ще наложи допълнително мита срещу Китай за 200 млрд. долара

  • 19 юни 2018 07:12

  • 2353
  • 2
Тръмп заплаши, че ще наложи допълнително мита срещу Китай за 200 млрд. долара
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заплаши снощи, че ще наложи допълнително мита от 10 на сто на вносни стоки от Китай за 200 милиарда долара, след като Китай обяви мита върху американски стоки за 50 милиарда долара в отговор на първите наложени от САЩ мита, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Допълнителни мерки трябва да бъдат взети, за да се насърчи Китай да промени несправедливите си практики и да отвори своя пазар за американски стоки", гласи комюнике на президента, цитирано от Белия дом.

Тръмп е наредил на търговския представител на САЩ да подготви налагането на допълнителните мита, които ще влязат в сила, ако Китай въведе обявените от него мита. "Ако Китай увеличи митата си, ние ще отвърнем с налагане на допълнителни мита на още стоки за 200 милиарда долара", се казва в комюникето, цитирано от ДПА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2353 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.06.19 | 13:29

2
Цървули!!!Велика Америка ще постави Китай на колене!!!Без Американският пазар,Китайският икономически растеж е невъзможен и ще се превърне в грандиозна рецесия!!!Освен това Китай няма да получи и един долар от трилионите които е налял в Американската икономика!!!Тръмп е първият президент,който предприема икономически натиск срещу Китай и Европа във връзка с търговският дисбаланс!!!
1

2018.06.19 | 09:06

1
Този защо си реже клона на който стои. Да не забравяме, че Китай държи най-много акции по външният дълг на САЩ.

Добави коментар

Водещи новини