Генералният секретар на ООН изрази безпокойство от анулираната среща между Тръмп и Ким Чен-ун

  • 24 май 2018 20:28

  • 1408
  • 0
Генералният секретар на ООН изрази безпокойство от анулираната среща между Тръмп и Ким Чен-ун
©

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно изрази дълбоко безпокойство от отменянето на планираната за 12 юни историческа среща на върха между президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, предаде Франс прес.

"Дълбоко съм обезпокоен и призовавам страните да продължат диалога за намиране на път към мирен и проверим безядрен Корейския полуостров", заяви Гутериш.

Той също изрази съжаление, че не са били поканени международни експерти да присъстват на разрушаването на ядрения полигон в Северна Корея.

Генералният секретар приветства обявеното от КНДР закриване на ядрения обект "Пунгери". Може обаче да се съжалява, че международни експерти не бяха поканени да присъстват на това затваряне на обекта, се казва в изявление, прочетено от говорителя на Гутериш Стефан Дюжарик.

"Генералният секретар се надява, че тази проява на доверие ще подпомогне протичащите усилия за траен мир и проверима денуклеаризация на Корейския полуостров", се добавя в текста.
 

Последвайте канала на

БТА
1408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини