Тръмп не е изложил времеви рамки за отговор на химическата атака в Сирия

  • 12 април 2018 06:52

  • 1908
  • 3
Тръмп не е изложил времеви рамки за отговор на химическата атака в Сирия
© Getty Images/Guliver

Белият дом заяви, че президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския не е изложил конкретни времеви рамки за действия в отговор на предполагаемата химическа атака в Сирия. Оттам казаха това въпреки съобщението му в Туитър, че ракетите "идват" и обръщението в него към Русия "да се готви", предаде Ройтерс.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Тръмп разполага с набор от опции, не само военни. Тя допълни, че всички опции все още са на масата и че президентът в момента ги преценява.

Сандърс каза, че Тръмп смята Русия и Сирия за отговорни за химическата атака и отрече съобщението му в Туитър да е създало какъвто и да било проблем.

"Все още не е взето окончателно решение", заяви тя, цитирана от ДПА.

Сандърс допълни, че докато обмислят отговора си, САЩ продължават да поддържат редовни контакти с Израел, Саудитска Арабия, Франция, Великобритания и други страни.

Говорителката също така отхвърли твърденията на представители на руската армия, според които атаката е била организирана от хуманитарни работници.

"Представените разузнавателни данни със сигурност описват друга картина", каза тя.

ДПА отбелязва, че все още не е взето решение по въпроса за Сирия въпреки дрънкането на оръжие от страна на Тръмп.

Сандърс заяви, че вчера екипът на президента за националната сигурност се е събрал на заседание, за да обсъди американският отговор на атаката, предаде Асошиейтед прес.

По думите на Сандърс заседанието е било председателствано от вицепрезидента Майк Пенс. Дискусии за това дали да бъде ударена Сирия засега не са водени, допълни тя. Той засега не се е договорил със съюзниците по въпроса за Сирия, удар по нея може да бъде нанесен в края на седмицата, предаде ТАСС, като се позова на Си Ен Ен.

Според източници на телевизионния канал американският лидер води активни консултации по темата с президента на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

Последвайте канала на

БТА
1908 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.14 | 00:50

3
Голям страх я тресе Америка, Тръмп обяви война вчера, а днес не им стиска на меките китки от US армията. Голям СРАМ..!!!

2018.04.14 | 00:50

2
Интелигентните ракети, страхливо подвиха опашка..!
Демократ

2018.04.14 | 00:49

1
Само гледай..Тръмп не е глупак нито страхливец, Путин си намери майстора в лицето на Тръмп...само гледай... :)))

Добави коментар

Водещи новини