Обама: Вярата в Бог ми помага в политическите решения

  • 02 февруари 2012 21:54

  • 784
  • 0
Обама: Вярата в Бог ми помага в политическите решения
©

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви, че вярата в Бог му помага да взема трудните политически решения, предадоха световните информационни агенции.

Той направи това изявление днес пред хиляди вярващи след традиционната молитва в началото на месеца.

Той разказа, че денят му започва с кратка молитва и Библията, че често се моли заедно с известни пастори и беседва с тях върху християнски въпроси и ценности, но не се ограничава дотам, защото трябва да е сигурен, че "тези ценности ще го мотивират да бъде лидер на тази велика държава".

Обама използва повода да говори и като кандидат-президент, нападайки съперниците си републиканци отново с религиозни примери, чрез които да докаже правотата на своята икономическа политика, борбата със социалното неравенство и грижата си за най-бедните.

Агенциите припомнят, че държавният глава посещава рядко църкви и говори за вярата си по-малко, в сравнение с предшествениците си в Белия дом.

Те припомнят също така, че при избирането му за президент, Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият трябваше да убеди много американци, че е християнин, а не мюсюлманин.

Тогава той обясни, че не е израснал в строго религиозно семейство, но е християнин "по свой избор".

Проучвания показват, че за повечето американци все още е важно президентът им да е вярващ.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини