Лондон създава специална структура за борба с "фалшивите новини"

  • 24 януари 2018 06:47

  • 958
  • 1
Лондон създава специална структура за борба с "фалшивите новини"
© Pixabay

Властите във Великобритания ще създадат нова структура, която ще има задача да се противопоставя на т.нар. фалшиви новини и да дава отпор на дезинформационни кампании, провеждани от други страни, съобщи говорител на премиерката Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, цитиран от Ройтерс.

Агенцията припомня, че Мей неведнъж в последно време обвиняваше Русия, че се намесва в изборите в други страни и че нейните държавни медии са "фабрика за фалшиви истории" и подправени снимки в опит да бъдат подкопани западните институции.

Съобщението бе направено след среща на националния съвет за сигурност, в който участват министри и висши служители по сигурността. На срещата били потвърдени основните констатации на извършеното широкомащабно проучване на възможностите на Великобритания да отговори на заплахи от различно естество.

Според говорителя на Мей "живеем в ера на фалшиви новини и конкурентни версии на събитията" и затова "правителството ще отговори с по-активно и по-добро използване на комуникациите на националната сигурност, за да се противопостави на тези взаимосвързани сложни предизвикателства".

"Ще надградим структурите и възможностите, с които вече разполагаме, за да създадем една солидна комуникационна структура в рамките на системата за национална сигурност с цел борба с дезинформацията, произхождаща както от други държави, така и от други играчи на този терен", добави говорителят.

Той отказа да даде повече информация как ще функционира новата структура, нито къде ще бъде базирана тя.

Последвайте канала на

БТА
958 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна то4ка

2018.01.24 | 08:22

1
Кремъл 6те ги побърка англи4ан4еата с фалшиви профили във фейсбук. В БГ-то троловете много добре работят през фейса

Добави коментар

Водещи новини