Републиканската партия: Барак Обама е като капитана на "Коста Конкордия"

  • 30 януари 2012 10:46

  • 677
  • 0
Републиканската партия: Барак Обама е като капитана на "Коста Конкордия"
©

Председателят на Републиканската партия Ринс Прийбъс сравни президента на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият с капитана на туристическия кораб "Коста Конкордия", който заседна в скали до италианското крайбрежие, предаде АФП.


По повод на острите нападки, които си разменят претендентите за републиканската президентска кандидатура, Прийбъс каза, че предстои общественото внимание да се насочи към действията на президента. "След няколко месеца всичко това ще е минало и ние ще заговорим за нашия жалък капитан Скетино - президента Обама, който изоставя кораба на САЩ и се интересува повече от предизборната кампания, отколкото от работата си на президент", каза председателят на Националния комитет на републиканската партия. На въпрос да уточни какво има предвид, Прийбъс каза: "Нарекох го капитан Скетино - като капитана, който избяга от кораба си в Италия. Също като нашия президент, който бяга от американския народ, не си върши работата и тича из страната, за да прави предизборна кампания".
Италианският капитан Франческо Скетино си спечели лоша слава в цял свят, като изостави луксозния туристически кораб "Коста Конкордия" и пътниците в него на 14 януари. Корабът се удари в крайбрежни скали, наклони се и заседна край италианския остров Джилио. В злополуката загинаха 17 души и изчезнаха 15. Сравнението на Прийбъс бе наречено "срамно" от Демократическата партия. "Изявленията му са неверни, срамни и скандални", каза представителка на партията.

Последвайте канала на

БТА
677 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини