Пожар уби близо 26-има наркозависими в Перу

  • 30 януари 2012 07:50

  • 723
  • 0
Пожар уби близо 26-има наркозависими в Перу
© Интернет

Най-малко 26 души загинаха, а 13 пострадаха, шестима от които са в тежко състояние, при пожар в център за лечение на наркозависими в столицата на Перу, предадоха световните агенции, като се позоваха на полицията.

Повечето жертви са загинали от задушаване. Двама от пострадалите са пожарникари, които били нападнати от пациенти.

Огънят обхванал първия етаж на сградата в гъсто населения беден квартал "Сан Хуан де Луриганчо" в източната част на столицата. Вторият етаж, както и близките сгради останали незасегнати от пламъците.

Причината за пожара се разследва. Според двама пациенти бедствието било причинено от човек, доведен наскоро в центъра от семейството си. За да предизвикат бъркотия, няколко пациенти подпалили матраците си и пожарът излязъл извън контрол. Вратите не могли да бъдат отворени, защото в опита си да избягат те потрошили ключалките.

Според местния полицейски началник Клевер Зегара има информация и за бой, в резултат на който възникнал пожарът. Той подчерта обаче, че точната причина не е ясна и се води разследване.В Перу има много центрове за лечение на алкохолици и наркозависими, които работят без разрешително.

В много от тях липсва квалифициран персонал, а пациентите са подлагани на строги мерки за сигурност в нарушение на фундаментални права.

Последвайте канала на

723 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини