САЩ обвиниха Северна Корея за кибератаката с вируса "Уона край"

  • 19 декември 2017 06:31

  • 1502
  • 1
САЩ обвиниха Северна Корея за кибератаката с вируса "Уона край"
© Getty Images (Архив)

Северна Корея е "пряко отговорна" за кибератаката с така наречения вирус "Уона край", засегнала болници, банки и компании по целия свят.

Това заяви високопоставен представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

"Атаката беше масирана и струваше милиарди, а Северна Корея е пряко отговорна", написа в авторски материал във вестник "Уолстрийт джърнъл" Том Босърт, съветникът в Белия дом по въпросите на вътрешната сигурност.

Босърт посочва още, че ще бъде потърсена отговорност на всеки, който е навредил на САЩ. Той обаче не спомена конкретни действия, които Вашингтон би могло да предприеме срещу Пхенян, заявявайки единствено, че американската страна ще продължи да следва "стратегията на оказване на максимален натиск".

Босърт посочва, че заключението на американското правителство за отговорността за кибератаката с "Уона край" се опира на доказателства и е потвърдено от други правителства и частни компании, вкючително Обединеното кралство и "Майкрософт", предаде Асошиейтед прес.

БТА
1502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
нагли кравари

2017.12.20 | 19:42

1
тия американтропи вече стават супех нагли, все някой им е виновен за нещо без абсолютно никакви доказателства, имало и други правителства -Великобритания да бе техните марионетки и майкрософт, смях

Добави коментар

Водещи новини