Тръмп отново призова за реформа на имиграционната политика

  • 13 декември 2017 07:10

  • 1048
  • 2
Тръмп отново призова за реформа на имиграционната политика
© Getty Images/Guliver

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отново призова за реформа на имиграционната политика на САЩ след атентата в Ню Йорк от понеделник, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп заяви, че последните две нападения в Ню Йорк са извършени от чужденци, които пребивават в САЩ със зелени карти. Той посочи, че първият нападател, който през октомври уби осем души с камион, е дошъл в САЩ чрез програмата за лотария с визи, а вторият - бангладешки имигрант, е пристигнал в САЩ чрез роднинска връзка с американски гражданин.

На тези две имиграционни програми ще бъде сложен край, заяви Тръмп и каза, че "Конгресът трябва да се заеме с това незабавно".

Президентът Тръмп ще разкрие първата си стратегия за националната сигурност в понеделник, съобщи съветникът на Тръмп за националната сигурност Хърбърт Реймънд Макмастър.

Стратегията ще включва четири основни теми - защитата на американския народ, увеличаване на благоденствието на американците, "съхраняване на мира чрез сила" и развитие на американското влияние.

В стратегията ще бъдат идентифицирани глобални заплахи за САЩ и интересите им, включително "воденето на война от ново поколение" от Русия, както и оръжейните програми на Северна Корея и Иран.

Документът ще отразява желанието на Тръмп за по-тясна работа с други страни чрез "реципрочно сътрудничество", каза Макмастър.

БТА
1048 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.13 | 16:30

2
Прав е! Това трябва да е политиката на всяка суверена страна!!! Който си ги кани, да си ги гощава и отглежда! А не да ги праща у бедните съседи, които НЕ ГИ ИСКАТ, да ги издържат.
а мангустите

2017.12.13 | 08:01

1
да ги приема Тиквата ли?

Добави коментар

Водещи новини