Транссексуален влезе в щатско законодателно събрание в САЩ

  • 08 ноември 2017 20:57

  • 2980
  • 1
Транссексуален влезе в щатско законодателно събрание в САЩ
© Facebook

Даника Роум от Демократическата партия стана първият транссексуален, избран за депутат в законодателно събрание на американски щат, предаде Асошиейтед прес.

На изборите за Камарата на делегатите във Вирджиния бившата журналистка Роум победи борещия се за нов мандат републиканец Боб Маршал, един от най-консервативните законодатели в щата с 25-годишен депутатски стаж.

По данни на организацията "Виктъри фънд", която подкрепя на избори членове на сексуални малцинства, Роум е първият кандидат за щатски органи на властта, заявил открито, че е транссексуален, и впоследствие избран.

Родената като жена Даника Роум е започнала на 28-годишна възраст терапия за промяна на пола. "Няма значение как изглеждаш, откъде идваш, с кого враждуваш или кого обичаш. Ако имаш добри идеи за публична политика, ако си квалифициран за работата, имаш всички права да сложиш своите идеи на масата", каза тя в интервю за АП.
Вчера на избори в Минеаполис, щата Минесота, афроамериканката Андреа Дженкинс, също транссексуална, е била избрана за член на градския съвет, което също е без прецедент в САЩ, съобщи още агенцията.

Последвайте канала на

БТА
2980 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.12 | 07:06

1
USA totalno se zakopava..!

Добави коментар

Водещи новини