Тръмп посети щата Флорида

  • 14 септември 2017 20:19

  • 2994
  • 0
Тръмп посети щата Флорида
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, първата дама Мелания Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс посетиха щата Флорида, за да се запознаят на място с щетите от урагана Ирма, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Тръмп заяви, че ураганът е можел да вземе "хиляди и хиляди" жертви, но броят на загиналите е "много нисък" благодарение на евакуацията на милиони местни жители. В САЩ са загинали 31 души в резултат на урагана, а в страните от карибския регион - 38. Без електричество във Флорида остават 2,69 милиона домове и търговски обекти, което е около една четвърт от потребителите в щата. Сред лишените от електричество сгради има 81 старчески дома. В Южна Флорида жегата и влажността се усещат като 34 градуса, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп заяви, че в крайна сметка финансирането на граничната стена с Мексико трябва да е част от всякакво споразумение за имиграцията, но уточни, че финансирането може да дойде на по-късен етап. "Трябва да има ясно разбиране, че било то чрез бюджета или с други средства, стената ще бъде финансирана за сравнително кратко време. Иначе нищо не правим", каза Тръмп.

Снощи президентът и лидери на демократите обсъдиха какво може да се направи за стотиците хиляди млади имигранти, които са били доведени незаконно в САЩ като деца. Демократите Нанси Пелоси и Чък Шумър обявиха след срещата, че е постигнато споразумение с Тръмп, което не включва финансиране на стената. Белият дом обаче заяви, че това съобщение е прибързано.

Самият Тръмп отрече да е постигнал споразумение за младите имигранти и подчерта, че въпросът за граничната стена не подлежи на договаряне, отбелязва ДПА. "В крайна сметка трябва да имаме стена", заяви той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини