20 станаха жертвите на бурята Харви

  • 30 август 2017 18:51

  • 1855
  • 0
20 станаха жертвите на бурята Харви
© gettyimages

Броят на смъртните случаи в САЩ, причинени от тропическата буря Харви, достигна най-малко 20, предаде АП, като се позова на местните власти.

Шерифът на окръг Монтгомъри, северно от Хюстън, щата Тексас, съобщи, че двама мъже са се удавили. Единият продължил с пикапа си по наводнен път, въпреки издигната барикада, и не успял да се измъкне от водния капан, в който попаднал. Другият мъж се удавил при опит да преплува наводнен път.

По първоначални данни между 30 000 и 40 000 къщи са пострадали в Хюстън от тропическата буря Харви, съобщи главният администратор на окръг Харис съдия Ед Емет, цитиран от Ройтерс. "Може да са и повече, няма да знаем със сигурност докато не посетим тези райони", каза Емет. Той отбеляза, че въпреки че някои от къщите няма как да се ремонтират, властите получават значителни дарения, а доброволци помагат доколкото могат. "Чакат ни тежки месеци, а може би и години", заяви Емет.

След продължили пет дни поройни дъждове в района на Хюстън, наводненията сега засягат други района в щатите Тексас и Луизиана.
"Окръг Харис, в който се намира Хюстън, получи голямо внимание, защото става дума за голям град, но околните окръзи пострадаха колкото нас", подчерта Емет.

Последвайте канала на

БТА
1855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини