Хилари Клинтън обвини руснаци и американци в сговор срещу кандидатурата й за президент

  • 01 юни 2017 10:07

  • 4071
  • 7
Хилари Клинтън обвини руснаци и американци в сговор срещу кандидатурата й за президент
© Getty Images/Guliver

Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 обясни изборното си поражение срещу Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, като заяви, че руснаците навярно са координирали своите кибератаки с американци, дори с екипа на президента републиканец, предаде Франс прес.

На конференция вчера бившата кандидатка на демократите дълго коментира дезинформационните и пиратските атаки срещу нея в месеците преди вота, за които Вашингтон обвинява Русия.

"Руснаците според мен нямаше да знаят как да превърнат тези информации в оръжия, без да получат помощ от американци", каза Клинтън на форум за дигиталните технологии в Ранчо Палос Вердес, Калифорния, като се позова на разпространени чрез интернет фалшиви данни, програми роботи, качвали постове в Туитър, и хакнати електронни писма. Предполагаемите руски усилия по думите й са били подпомогнати по-специално от "хора, разполагащи с данни от анкетите".

Запитана кой според нея е ръководел руснаците, тя заяви: "Получаваме все повече сведения за контакти между участници в кампанията на Тръмп и близки на Тръмп с руснаците преди, по време и след изборите".

След друг журналистически въпрос Клинтън добави: "Да, склонна съм да мисля за Тръмп. Трудно е да не го прави човек".

Клинтън смята, че тъкмо бившият й съперник в предизборната надпревара - днешният президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, е стоял зад онези, които според нея са играли "насочваща" роля, съобщава ТАСС, като цитира онлайн изданието "Вашингтон екзаминър".

Клинтън заяви на конференцията, че смята станалото с нея за "безпрецедентно". "Освен това мисля, че съм станала жертва на много големите очаквания да спечеля" изборите, добави тя.

Тръмп и ключовите му помощници неведнъж са отхвърляли подозренията за техни неправомерни контакти с руски официални лица по време на миналогодишната изборна кампания в САЩ. Москва също опровергава обвиненията, че се е опитвала да повлияе на вота, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4071 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
bivsh atakist

2017.06.05 | 19:51

5
Макрон ще я утеши

2017.06.05 | 19:51

7
Да, той си пада по бабишкери, но първа е Меркал !

2017.06.05 | 19:51

6
ТРИ БАБИ ..ЗА ПО-СИГУРНО ..АБЕ МИКРОН СИ ЗНАЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЕЗИКА..

2017.06.05 | 19:51

4
Мъката на Килъри продължава, а света се спаси от трета световна воѝна..!
Гост

2017.06.05 | 19:51

3
Тая мумия не разбра, че хората просто е я искат.

2017.06.05 | 19:51

2
Освен руснаци и американци в кибератаките са участвували и марсианци. Аз имам сведения от източници които нямам право да спомена, че са забелязани НЛО, вероятно марсиански, които непрекъснато са извършвали курсове между домовете на Путин и Тръмп. В изборния ден са използув

2017.06.05 | 19:51

1
....... В изборния ден са използувани оръжия излъчващи специални вълни, с които са промили мозъците на американците и те са гласували за Тръмп.

Добави коментар

Водещи новини