Тръмп разкритикува Германия

  • 30 май 2017 16:01

  • 8619
  • 3
Тръмп разкритикува Германия
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския разкритикува Германия за търговския й излишък и за равнището на разходите й за отбрана, ден след като германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се изрази съмнения в надеждността на САЩ като съюзник, предаде Ройтерс.

"Имаме ОГРОМЕН търговски дефицит с Германия, да не говорим, че отделят за НАТО и военните много по-малко пари, отколкото трябва. Много лошо за САЩ. Това ще се промени", написа Тръмп в Туитър днес.

В реч в неделя Меркел каза, че президентското управление на Тръмп е преобърнало традиционния европейски съюз със САЩ, припомня ДПА, цитирана от БТА. "Времената, когато можехме да разчитаме напълно на други, изглежда са поотминали", отбеляза канцлерът пред симпатизанти на предизборна проява в Мюнхен.

Вчера Меркел отново се усъмни в надеждността на САЩ като съюзник, изразявайки разочарованието на европейците след двете срещи на върха през изминалата седмица. При все това тя подчерта, че си остава "убедена трансатлантичка".

Константин Тодоров
8619 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.01 | 17:14

2
Път ме се пише на болшевишкия фаворит !Най-много още една година и ще хване пътя за Кочината .

2017.06.01 | 17:14

3
Е той си е в кочината - говедария. От тая кочина по-голема НЕМА.

2017.06.01 | 17:14

1
това е същото, когато някой ти дължи пари и недай си боже да си ги поискаш обратно и се започва едно "а ма ти вече не си ми приятел", "ти вече не си същият, когото познавах, ти си лош" и т.н.т

Добави коментар

Водещи новини