Райън Зинки положи клетва като вътрешен министър на САЩ (снимки)

  • 02 март 2017 07:06

  • 1736
  • 0
Райън Зинки положи клетва като вътрешен министър на САЩ (снимки)
© Getty Images/Guliver

Райън Зинки положи клетва като министър на вътрешните работи на САЩ, предаде Асошиейтед прес. Вицепрезидентът Майк Пенс закле 55-годишния Зинки броени часове след като Сенатът одобри кандидатурата му за вътрешен министър с 68 на 31 гласа.

В САЩ вътрешното министерство не е силово, а се занимава с въпросите по управлението на земите и добива на природни ресурси. Освен това министерството контролира различни проекти, свързани с индианците и коренните жители на Аляска и Хавайските острови.

Зинки обещава и да се заеме с неизпълнените проекти за поддръжка на националните паркове, оценявани на стойност от 12 милиарда долара, както и да се противопоставя твърдо на опитите за продажба, дарение или прехвърляне на федерални земи.

С одобряването на номинацията на Зинки Сенатът е утвърдил 16 от 22-мата кандидати на президента Тръмп за членове на кабинета му.

Предстои Сенатът да гласува по кандидатурите за министри на жилищното строителство и градоустройството, на земеделието, на енергетиката и на труда, както и на длъжностите представител на САЩ по търговските въпроси и директор на националното разузнаване, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1736 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини