В новия указ на Тръмп за имиграцията Ирак ще бъде изваден от черния списък

  • 01 март 2017 11:09

  • 3053
  • 0
В новия указ на Тръмп за имиграцията Ирак ще бъде изваден от черния списък
© Getty Images/Guliver

В новия указ на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за имиграцията Ирак ще бъде изваден от черния списък на страните, на чиито граждани ще бъде наложена временна забрана да влизат в Съединените щати. Това предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на властите.

Те се позовават на последния вариант на нормативния акт, който се очаква да бъде подписан от Тръмп през идните дни.

Президентът е решил да извади Ирак от черния списък под натиска на Пентагона и Държавния департамент, които виждат в близкоизточната страна ключов партньор в борбата срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

С първия указ на Тръмп, чието действие бе спряно от федерален съд, на гражданите на Ирак и още шест страни с преобладаващо мюсюлманско население бе наложена временна забрана за влизане в Съединените щати за период от 90 дни. Останалите шест държави - Иран, Сирия, Йемен, Либия, Судан и Сомалия - остават в черния списък.

Новият указ съдържа и други промени. Например, той не налага забрана за влизане на сирийски бежанци в Съединените щати за неопределен период. Указът предвижда 120-дневен пълен мораториум върху приемането на бежанци в САЩ, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3053 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини