Тръмп прие син на Мартин Лутър Кинг (снимки)

  • 17 януари 2017 07:38

  • 5066
  • 2
Тръмп прие син на Мартин Лутър Кинг (снимки)
© Getty Images/Guliver

Избраният за президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се срещна с по-големия син на убития лидер на движението за граждански права в страната Мартин Лутър Кинг, предаде ДПА.

Тръмп обсъди с Мартин Лутър Кинг Трети правата на избирателите. Избраният за президент на САЩ прие сина на застреляния през 1968 г. пастор в Тръмп тауър, централата на своята бизнес империя в Ню Йорк, вчера - деня, в който страната отбеляза Деня на Мартин Лутър Кинг. Това е официален празник в Съединените щати, който се чества през третия понеделник от януари.

Мартин Лутър Кинг Трети определи срещата като конструктивна. Тръмп го уверил, че възнамерява да представлява всички американци.
В същото време синът на историческия лидер на движението за равни права на чернокожите в САЩ подчерта, че избирателната система в страната не функционира добре. Заедно със свой съмишленик той представи на новия президент план, който да позволи на всички американци да гласуват. Тръмп поел ангажимент да работи с тях за постигане на тази цел.

Вчера избраният за президент на САЩ се обърна към своите последователи в Туитър със следния призив: "Празнувайте Деня на Мартин Лутър Кинг и всичките голям брой чудесни неща, за които той се застъпваше. Нека го почетем за това, че бе такъв велик мъж!"

На редица места ораторите и аудиторията изразиха резерви по адрес на Тръмп и бъдещото му правителство. Някои от тях дори "събудиха призрака" на Ку Клукс Клан, нелегалната расистка организация, възникнала в американския Юг след премахването на робството, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5066 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Значи

2017.01.18 | 12:13

2
За да се угоди на неграта, американските президенти от тук на там трябва да са или жени или негра, може и някой гей!

2017.01.18 | 12:12

1
Добър дипломатичен ход

Добави коментар

Водещи новини