Доналд Тръмп избра съветника си по вътрешна сигурност и контратероризъм

  • 27 декември 2016 18:19

  • 2519
  • 4
Доналд Тръмп избра съветника си по вътрешна сигурност и контратероризъм
© Getty Images/Guliver

Новоизбраният президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е определил за свой съветник по въпросите на вътрешната сигурност и контратероризма Томас Босърт. Той е бивш заместник-съветник по вътрешната сигурност при президента Джордж У. Буш, предаде Ройтерс.

В момента Босърт е експерт по въпросите на киберопасността в мозъчния тръст Атлантически съвет, допълва БТА.

По-рано днес стана ясно, че бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър ще стане посредник в отношенията между Белия дом и Кремъл. Той ще участва в разработването на план за нормализиране на ситуацията в Украйна, предаде ТАСС, като се позова на германския в. "Билд".

Тръмп се стреми към сближаване с Кремъл. Бившият държавен секретар може да предложи особено ценен опит от гледна точка на заплахата от нова студена война и сложните отношения на бъдещия президент на САЩ с Китай.

Кисинджър познава Путин от времето на падането на Берлинската стена и е сред малцината американци, които редовно са се срещали с руския президент.

По данни на западноевропейски специални служби Тръмп иска да отмени санкциите срещу Русия по съвет на Кисинджър. Бившият държавен секретар съветва да се признае хегемонията на Русия в бившите съветски републики - от Беларус, Украйна и Грузия до Казахстан. Това означава САЩ да признаят, че пространството между Полша и Иран, Афганистан и Китай е руска сфера на влияние.

По въпроса за Украйна главната идея на Кисинджър се състои в това Русия да гарантира сигурността в източната част на страната, а в замяна Западът повече да не повдига въпроса за Крим.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2519 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
санди

2016.12.28 | 20:55

4
Подобно на хитлер и сталин, пак си поделят света.
000

2016.12.28 | 20:54

3
пак пияните блядове ще ни управляват - трябва да се бяга в нова зеландия - най далеко от червените лъжци
monarch

2016.12.27 | 23:50

2
Няма да стане.Светът е друг.Без одобрението на Китай,никакви сфери на влияние не важат.Скоро ще го разберат и американци и руснаци.

2016.12.27 | 23:39

1
Американски свине играят си със съдбите на народите както им е изгодно . А ТЪПия президент е върха на изродщината !

Добави коментар

Водещи новини